Ristora Czekolada do picia na gorąco Ristora Bar Densa 500g
Opis
Ristora Bar Densa 500g czekolada na gorąco
Czekolada na gorąco - Oryginalna, prawdziwa, gęsta czekolada na gorąco z północnych Włoch o niepowtarzalnym smaku.
RISTORA Densa to nieporównywalnie wydajniejsza i zdecydowanie smaczniejsza czekolada od tanich cheminizowanych proszków dostępnych na polskim rynku, to czysta czekolada sypka na bazie wyselekcjonowanych i starannie obrobionych ziaren ciemnego kakao, bardzo “kremowa”, o wyrazistym smaku.
Nie jest to napój czekoladopodobny (kakao z mlekiem), jak większość napojów sprzedawanych pod nazwą "czekolada", Ristora Bar Densa to wysokiej klasy czekolada nie zawiera mleka w proszku.
Przechowywanie: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
Jak przygotować czekoladę Ristora?
Przygotowanie pysznej, gęstej czekolady jest proste:
- W ekspresie ciśnieniowym - czekoladę wsyp do dzbanka i zalej 130 ml mleka: dokładnie wymieszaj, zacznij spieniać dyszą. Pod wpływem rosnącej temperatury czekolada gęstnieje. Jeżeli chcemy uzyskać jeszcze gęstszą czekoladę, to należy zmniejszyć ilość mleka.
- Przygotowując czekoladę w naczyniu na kuchence gazowej lub elektrycznej. Czekoladę wsypujemy do garnuszka, zalewamy mlekiem 130 ml i mieszamy na małym ogniu, stale mieszamy, aby się nie przypaliła i aby osiągnęła odpowiednią konsystencję. Pamiętamy aby nie doprowadzić do gotowania.