Cafe' do Brasil, producent kawy Kimbo i Kose, rozpoczęła działalność w latach 50. XX wieku, w zabytkowym centrum światowej stolicy kawy espresso, Neapolu. To tutaj mała palarnia sprzedawała kawę do barów i kawiarni.
W latach 60. firma wprowadziła do sprzedaży kawę pakowaną w puszkach, oferując nie tylko lepszą ochronę produktu, ale i szerszą jego dystrybucję. Stworzono markę Cafe' do Brasil i zaczęto dostarczać kawę także do gospodarstw domowych, zachowując jej wyjątkowa jakość i smak.
Dzięki umiejętnościom zarządców firmy i zdobytemu doświadczeniu, firma rozrosła się gwałtownie i jest dziś jedną z wiodących palarni w Europie, rozszerzającą swoje wpływy na coraz to nowe rynki na całym świecie. Zdolność rozumienia i przewidywania rynkowych tendencji oraz umiejętność trafiania w gusta konsumentów, pozwoliły palarni na zdobycie i utrzymywanie drugiego miejsca na włoskim rynku detalicznym kawy, jeśli chodzi o liczbę sprzedawanych produktów. Sukces osiągnięto dzięki niezłomnej wierności przyjętej polityce, opartej na jednym, konkretnym założeniu: wysokiej jakości produktów.